Jak ugotować rybę w garnku
Rybę w garnku można przyrządzić, smażąc ją na patelni, piekąc lub używając kuchenki mikrofalowej. Oto kilka wskazówek:
Gotowanie ryby w garnku
Podczas gotowania ryby kluczem do uzyskania doskonałej, chrupiącej skórki jest unikanie tłoku w garnku. Najlepiej, aby w garnku znajdowały się jednocześnie nie więcej niż dwa filety. Jeśli w garnku będzie ciasno, temperatura oleju spadnie, a ryba dłużej się przyrumieni. Ta sama zasada dotyczy wszystkich innych potraw. Unikać tłoku w garnku, osuszając rybę ręcznikiem papierowym po każdym smażeniu.
Pieczenie
Niezależnie od tego, czy chcesz zaserwować rodzinie proste danie, czy zrobić wrażenie na gościach, możesz spróbować upiec rybę w garnku. Ryba świetnie nadaje się do tego przepisu, ponieważ jest szybka do przyrządzenia, wykorzystuje niewiele składników, a jej przygotowanie nie zajmuje dużo czasu. Ryba ugotuje się w ciągu około dwóch do trzech minut. Przesyłając ją do piekarnika, możesz zaoszczędzić trochę czasu na kuchence.
Crock-pot
Jeśli zastanawiasz się, jak ugotować rybę w garnku Crock-pot, w tym artykule znajdziesz potrzebne odpowiedzi. Filety rybne można przygotować, dodając wodę, aby je rozmrozić. Następnie zawiń je w papier pergaminowy lub folię aluminiową. Połóż filety rybne na papierze. Posypać przyprawami, dodać odrobinę oliwy z oliwek i plasterki cytryny.
Używanie łopatki do ryb
Podczas gotowania ryby, dla bezpieczeństwa, najlepiej używać łopatki do ryb. Narzędzia te są zazwyczaj wykonane z nylonu wzmacnianego włóknem szklanym i są odporne na temperaturę do 430 stopni F. Łopatka do ryb z silikonową dolną krawędzią jest bezpieczniejsza dla naczyń z powłoką nieprzywierającą niż łopatka metalowa. Jest to doskonały wybór, jeśli obawiasz się, że nieprzywierający garnek lub patelnia mogą porysować delikatną rybę.
Używanie sosu kaparowego
Poniższy przepis na wykorzystanie sosu kaparowego do gotowania całej ryby w garnku jest idealny na przyjęcie dla miłośników ryb. Łączy on sok z cytryny z czosnkiem i jest tradycyjnym daniem francuskim. Ryba będzie delikatna, a sos będzie pysznym dodatkiem do każdego obiadu. Ryba powinna być ułożona skórą do góry i dobrze zrumieniona z obu stron. Sos powinien być gęsty, a przyprawy najlepiej podawać od razu po przyrządzeniu.