Rybę w garnku można przyrządzić, smażąc ją na patelni, piekąc lub używając kuchenki mikrofalowej. Oto kilka wskazówek:

Gotowanie ryby w garnku

Podczas gotowania ryby kluczem do uzyskania doskonałej, chrupiącej skórki jest unikanie tłoku w garnku. Najlepiej, aby w garnku znajdowały się jednocześnie nie więcej niż dwa filety. Jeśli w garnku będzie ciasno, temperatura oleju spadnie, a ryba dłużej się przyrumieni. Ta sama zasada dotyczy wszystkich innych potraw. Unikać tłoku w garnku, osuszając rybę ręcznikiem papierowym po każdym smażeniu.

Pieczenie

Niezależnie od tego, czy chcesz zaserwować rodzinie proste danie, czy zrobić wrażenie na gościach, możesz spróbować upiec rybę w garnku. Ryba świetnie nadaje się do tego przepisu, ponieważ jest szybka do przyrządzenia, wykorzystuje niewiele składników, a jej przygotowanie nie zajmuje dużo czasu. Ryba ugotuje się w ciągu około dwóch do trzech minut. Przesyłając ją do piekarnika, możesz zaoszczędzić trochę czasu na kuchence.

Crock-pot

Jeśli zastanawiasz się, jak ugotować rybę w garnku Crock-pot, w tym artykule znajdziesz potrzebne odpowiedzi. Filety rybne można przygotować, dodając wodę, aby je rozmrozić. Następnie zawiń je w papier pergaminowy lub folię aluminiową. Połóż filety rybne na papierze. Posypać przyprawami, dodać odrobinę oliwy z oliwek i plasterki cytryny.

Używanie łopatki do ryb

Podczas gotowania ryby, dla bezpieczeństwa, najlepiej używać łopatki do ryb. Narzędzia te są zazwyczaj wykonane z nylonu wzmacnianego włóknem szklanym i są odporne na temperaturę do 430 stopni F. Łopatka do ryb z silikonową dolną krawędzią jest bezpieczniejsza dla naczyń z powłoką nieprzywierającą niż łopatka metalowa. Jest to doskonały wybór, jeśli obawiasz się, że nieprzywierający garnek lub patelnia mogą porysować delikatną rybę.

Czytaj również:   Jak pozbyć się przypalonego dna z garnka

Używanie sosu kaparowego

Poniższy przepis na wykorzystanie sosu kaparowego do gotowania całej ryby w garnku jest idealny na przyjęcie dla miłośników ryb. Łączy on sok z cytryny z czosnkiem i jest tradycyjnym daniem francuskim. Ryba będzie delikatna, a sos będzie pysznym dodatkiem do każdego obiadu. Ryba powinna być ułożona skórą do góry i dobrze zrumieniona z obu stron. Sos powinien być gęsty, a przyprawy najlepiej podawać od razu po przyrządzeniu.