Galaretka latte

KAWY poproszę! A GALARETKI z kawy a’la latte? Hmmm? Nie, jeszcze nie zwariowałam ale do galaretkowego szaleństwa niewiele brakuje 😂 Moje eksperymenty z żelatyną trwają w najlepsze! Ten deser już teraz jest super ale tak sobie myślę, że podczas upałów będzie idealny!

Składniki na jedną szklankę do latte (moja z Ikea):

2 × kawa espresso lub jeśli jest dla Ciebie za mocna rozcieńcz 1 z gorącą wodą

100 ml dowolnego mleka

3 płatki żelatyny lub 3 łyżeczki żelatyny

opcjonalnie słodzidło według uznania (jeśli słodzisz kawę)

1.Zmieszaj 1 gorące espresso z 1 łyżeczką żelatyny lub 1 namoczonym wcześniej listkiem, wlej do szklanki i odłóż do zastygnięcia.

2.Drugie gorące espresso zmieszaj z żelatyną i dodaj odrobinę ulubionego mleka alby zabielić kawę. Nalej warstwę do szklanki i poczekaj aż zastygnie.

3. Resztę mleka podgrzej i połącz z ostatnią łyżeczką lub wcześniej namoczonym listkiem żelatyny i wylej na poprzednie warstwy 😊 poczekaj aż ostatnia warstwa będzie stała.

Delektuj się smakiem galaretki z kawy czyli kawki i deseru w jednym!

O pietruszka! Miłego deseru! Joanna Byczkiewicz


Podoba Ci się mój post? Polub go lub udostępnij 😉

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

error

Podoba Ci się mój blog? Zajrzyj też na facebook'a i instagram :)