Wegańska kostka kokosowa z musem mango

Kostka kokosowa z musem mango! Odświeżający, podzielny deser, który zbliży nas do lata (tak się łudzę)!

Składniki na formę 20×20 cm ( u mnie tacka po mandarynkach wylożona folią):

puszka mleka kokosowego

1/4 szklanki tapioki

300g mango świeżego lub mrożonego

3/4 łyżeczki agaru

płatki kokosowe/mieszanka suszonych owoców tropikalnych

  1. Tapiokę zmieszaj z mlekiem kokosowym i odstaw na około pół godziny.
  2. Gotuj około 15-20 minut aż ziarenka staną się szkliste.
  3. Przelej do formy, wyrównaj i gdy przestygnie włóż do lodówki aż masa całkowicie zastygnie.
  4. Mango pokrój na kawałki lub jeśli masz mrożone – rozmroź.
  5. Dodaj agar do musu mango i zagotuj go.
  6. Wylej mus na tapiokowy spód, posyp płatkami i schłodź do czasu aż mus zastygnie

O pietruszka! Joanna Byczkiewicz

Podoba Ci się mój post? Polub go lub udostępnij 😉

2 thoughts on “Wegańska kostka kokosowa z musem mango

  1. Zrobiłam ten deser, ale z truskawkami, bo nie miałam mango.
    Problem z nim był taki że zniknął w ciągu 10 minut… A byłam sama w domu…

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *