Kostka kokosowa z musem mango! Odświeżający, podzielny deser, który zbliży nas do lata (tak się łudzę)!
Składniki na formę 20×20 cm ( u mnie tacka po mandarynkach wylożona folią):
puszka mleka kokosowego
1/4 szklanki tapioki
300g mango świeżego lub mrożonego
3/4 łyżeczki agaru
płatki kokosowe/mieszanka suszonych owoców tropikalnych
- Tapiokę zmieszaj z mlekiem kokosowym i odstaw na około pół godziny.
- Gotuj około 15-20 minut aż ziarenka staną się szkliste.
- Przelej do formy, wyrównaj i gdy przestygnie włóż do lodówki aż masa całkowicie zastygnie.
- Mango pokrój na kawałki lub jeśli masz mrożone – rozmroź.
- Dodaj agar do musu mango i zagotuj go.
- Wylej mus na tapiokowy spód, posyp płatkami i schłodź do czasu aż mus zastygnie
O pietruszka! Joanna Byczkiewicz

Zrobiłam ten deser, ale z truskawkami, bo nie miałam mango.
Problem z nim był taki że zniknął w ciągu 10 minut… A byłam sama w domu…
Z truskawkami też pysznie! Obyśmy miały więcej takich problemów ;D Pozdrawiam serdecznie! 😉