Lody borówkowo-jogurtowe

Bardzo proste lody na patyku, które można przygotować na Dzień Dziecka, urodziny czy inną, letnią imprezę. Dla małych i dużych łasuchów. To tylko 3 składniki lub nawet dwa jeśli nie chcesz dodawać cukru, pozostań przy naturalnych cukrach z borówek i jogurcie. Proste, pyszne i dość tanie rozwiązanie dla prawdziwych lodożerców!

Na 6 foremek do lodów (Ikea + plus drewniane patyczki):

200g borówek + 50ml wody
200g jogurtu greckiego
2 łyżki wybranego słodzidła, miodu, syropu z agawy lub innego (można pominąć)

1. Borówki + 1 łyżkę słodzidła + wodę zagotuj w garnku i gotuj 2-3 minuty aż zgęstnieje. Odłóż do przestygnięcia.
2. Jogurt połącz 1 łyżką słodzidła i wlej do około 1/2 wysokości foremki.
3. Wypełnij resztę foremki masą borówkową.
4. Długą wykałaczką zamieszaj w każdej foremce jeśli chcesz uzyskać taki efekt jak na zdjęciu.
5. Włóż patyczki i hop do zamrażarki na minimum 2 godzinki.

Kochani, jeśli chcecie zrobić pyszny prezent swoim mamom, mam dla Was zniżkę na pyszności w e-sklepie Manufaktura Wielkopolska

Do 30 czerwca 2019 r. możecie zrobić zakupy w e-sklepie z rabatem 10% na hasło: durszlak10


Manufaktura Wielkopolska dla Mamy

Smacznego!

Joanna Byczkiewicz

Podoba Ci się mój post? Polub go lub udostępnij 😉

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

error

Podoba Ci się mój blog? Zajrzyj też na facebook'a i instagram :)