Makaronowe muszle z pieczarkami

Są dobrym pomysłem na imprezową, świąteczną lub sylwestrową przystawkę. Muszle można podać tak jak na zdjęciu w towarzystwie sałaty lub posypać mozzarellą i zapiec tuż przed przyjściem gości.

Składniki:
– 300g dużych muszli makaronowych
– 500g pieczarek
– 1 cebula
– sól i pieprz
– łyżka oleju
– 100 g mozzarelli + 50 g jeśli chcesz je zapiec

1. Ugotuj muszle, w zależności od producenta, u mnie 10 minut.
2. Pokrój drobno cebulę, podsmaż.
3. Dorzuć pokrojone w kostkę pieczarki i poczekaj aż cała woda odparuje.
4. Dopraw solą i pieprzem.
5. Do gorących pieczarek dosyp mozzarellę (pokrojoną w w drobną kostkę lub startą) i połącz z pieczarkami.
6. Napełnij muszle. Podaj.
7. Jeśli chcesz podać je późnej, na ciepło to połóż napełnione muszle w foremce. Posyp każdą muszlę mozzarellą i zapiecz w 180 stopniach przez 10 minut lub aż ser się rozpuści

O, pietruszka!

Joanna Byczkiewicz

Podoba Ci się mój post? Polub go lub udostępnij 😉

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *