Sałatka na kolację lub na imprezę. Szybka i prosta w przygotowaniu. Możesz przelać sos do osobnego pojemnika i połączyć go z sałatką przed samym podaniem. Możesz zrezygnować z salami lub zamienić na inny rodzaj wędliny, np. szynkę.
Składniki dla 2-3 osób:
- 200g makaronu
- 8-10 oliwek
- 50 g mini salami lub zwyczajnego
- pół czerwonej papryki
- 30 g sera Feta
- pół ogórka sałatkowego
Sos:
- 2 łyżeczki soku z limonki lub cytryny
- 2 łyżeczki musztardy francuskiej
- łyżeczka miodu lub syropu z agawy
- szczypta soli
- łyżeczka oliwy
- pieprz
1. Makaron ugotuj, przelej wodą i ostudź.
2. Oliwki i salami pokrój w plasterki. Ogórek i paprykę w kostkę. Połącz z makaronem.
3. Pokrusz ser Feta.
4. Zmieszaj składniki sosu.
Połącz wszystkie składniki z sosem i podaj.
